Vytvorené: 01. 10. 2021 Tlačiť
Podľa odhadov minimálne tretina jedla na celom svete skončí miesto našich žalúdkov v koši. To predstavuje 1,3 miliardy ton potravín. Každý rok by toto množstvo vystačilo pre približne tri miliardy ľudí, čo je štyrikrát viac, než počet hladujúcich na tejto planéte.
Spolu s nezjedeným jedlom plytváme aj prírodnými zdrojmi, akými sú voda, pôda, energie a práca.
V odpadových nádobách najčastejšie končí chlieb a pečivo, ovocie a zelenina, mliečne výrobky, zvyšky uvareného nedojedeného jedla a nerozbalené potraviny.
Plytvanie jedlom |
Ako predchádzať plytvaniu potravinami? Napríklad takto:
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |