Tlačiť

Potrebujeme: liter fazule, 2 litre vody, hrnček pšena a krupice, 7-8 zemiakov, soľ, 3 lyžice krupičkovej múky, masť s oškvarkami, na oleji opraženú cibuľu a riedku zápražku. 

Postup: prebratú a umytú fazuľu varíme vo vode, kým nezmäkne. Potom pridáme očistené a na drobné kocky pokrájané zemiaky a soľ. Keď sa všetko rozvarí, zasypeme krupicou alebo krúpkami, krupičkovou múkou, a za stáleho miešania dovaríme, dosolíme a odstavíme. Horúcu kašu naložíme na plytkú misu, roztľapkáme mastnou varechou alebo lyžicou, omastíme masťou s oškvarkami, prípadne v konopnom oleji upraženou cibuľou alebo potrieme riedkou, do červena upraženou zápražkou. Kašu večer jeme zohriatu a dobre pripečenú.

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady