Tlačiť

Potrebujeme: 4 ½ dcl mlieka, 1 kyslú smotanu (250 ml), 2 dkg kvasníc, 2 vajcia, soľ, 1 kg hladkej múky.

Postup: vlažné mlieko vlejeme do misy, pridáme vajcia, soľ, kvasnice a smotanu. Všetko dobre metličkou rozšľaháme a nakoniec pridáme múku. Cesto dobre vypracujeme. Vezmeme väčšie mikroténové vrecko, vložíme doň cesto, vytlačíme z neho prebytočný vzduch, uviažeme ho a vložíme dolu do chladničky. Langoše pečieme až na druhý deň. Z vrecka vyberieme len toľko cesta, koľko chceme spotrebovať. Utrhneme z neho kúsok, roztlačíme rukou, v strede vytiahneme. Langoš vypražíme z oboch strán obvyklým spôsobom. Podľa chuti potierame cesnakom. Piecť môžeme denne, do vypotrebovania cesta.

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady