Vytvorené: 20. 12. 2013 Tlačiť
Potrebujeme
na cesto: 125 g mäkkého masla alebo tuku na pečenie, 125 g práškového cukru, 1 vajíčko, 1 polievkovú lyžicu čerešňovice, 125 g múky, 150 g mletých mandlí, 2 polievkové lyžice ľubovoľnej strúhanej čokolády, 1 čajovú lyžičku škorice, na špičku noža drvených klinčekov.
Okrem toho: múku na pomúčenie dosky a plechu, 1 žĺtok, 1 polievkovú lyžicu kondenzovaného mlieka, malinový džem a práškový cukor na posypanie hotových srdiečok.
Postup: najprv dohladka vymiešame tuk, vajíčko a čerešňovicu. Potom pridáme preosiatu múku, mleté alebo strúhané mandle, čokoládu, škoricu a klinčeky. Vymiešame hladké cesto a 60 minút ho odložíme do chladu. Potom na pomúčenej doske vykrajujeme srdiečka – približne 5 a 8 cm veľké. Polovici menších a väčších srdiečok vykrojíme ešte do stredu maličký otvor. Potom vidličkou rozšľaháme žĺtok a srdiečka ním potierame. Celé srdiečka (bez vykrojeného otvoru) potierame iba po okraji a srdiečka s vykrojeným otvorom potierame celé. Nakoniec srdiečka s vykrojeným otvorom poukladáme na srdiečka bez vykrojeného stredu, do srdiečkového otvoru dáme malinový džem a pečieme v dobre vyhriatej rúre približne 20 minút. Upečené a vychladnuté srdiečka dobre pocukríme.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |