Tlačiť

Potrebujeme

na cesto: 125 g mäkkého masla alebo tuku na pečenie, 125 g práškového cukru, 1 vajíčko, 1 polievkovú lyžicu čerešňovice, 125 g múky, 150 g mletých mandlí, 2 polievkové lyžice ľubovoľnej strúhanej čokolády, 1 čajovú lyžičku škorice, na špičku noža drvených klinčekov.

Okrem toho: múku na pomúčenie dosky a plechu, 1 žĺtok, 1 polievkovú lyžicu kondenzovaného mlieka, malinový džem a práškový cukor na posypanie hotových srdiečok.

Postup: najprv dohladka vymiešame tuk, vajíčko a čerešňovicu. Potom pridáme preosiatu múku, mleté alebo strúhané mandle, čokoládu, škoricu a klinčeky. Vymiešame hladké cesto a 60 minút ho odložíme do chladu. Potom na pomúčenej doske vykrajujeme srdiečka – približne 5 a 8 cm veľké. Polovici menších a väčších srdiečok vykrojíme ešte do stredu maličký otvor. Potom vidličkou rozšľaháme žĺtok a srdiečka ním potierame. Celé srdiečka (bez vykrojeného otvoru) potierame iba po okraji a srdiečka s vykrojeným otvorom potierame celé. Nakoniec srdiečka s vykrojeným otvorom poukladáme na srdiečka bez vykrojeného stredu, do srdiečkového otvoru dáme malinový džem a pečieme v dobre vyhriatej rúre približne 20 minút. Upečené a vychladnuté srdiečka dobre pocukríme.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady