Vytvorené: 20. 12. 2013 Tlačiť
Potrebujeme: 500 g polohrubej múky, 250 g margarínu, 50 g droždia, 2 dl mlieka, 2 vajcia, soľ, 250 g škvariek, 100 g hladkej múky, 1 vajce na potretie.
Postup: na doske spracujeme múku s margarínom, vykysnutým kváskom, vajcami a so soľou. Škvarky zomelieme a premiešame s hladkou múkou. Cesto rozvaľkáme na štvorec, naň položíme zomleté škvarky s múkou sformované do menšieho štvorca, zabalíme ho cestom, rozvaľkáme, preložíme na spôsob lístkového cesta a necháme chvíľu odpočívať. Prekladanie opakujeme trikrát. Nakoniec cesto rozvaľkáme na plát hrubý 1 cm, povykrajujeme okrúhle pagáčiky, na povrchu pagáčikov urobíme nožom mriežky, dáme ich na plech a necháme nakysnúť. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |