Vytvorené: 25. 01. 2014 Tlačiť
Potrebujeme na štyri porcie: 4 čierne huby mu-er, 1 cibuľa, 1 stredne veľká mrkva (asi 100 g), 100 g bambusových výhonkov (z konzervy), 1/2 červenej a zelenej papriky, 100 g šampiňónov, 1 stredne veľký pór, 3 PL sójovej oleja, 100 g kukurice, 100 g hrášku (čerstvého alebo mrazeného), 100 g čerstvých klíčkov fazule mungo, 1/4 l hydinového vývaru, 2 PL kukuričného škrobu, 2 PL sójovej omáčky Ketjap manis, 2 ČL karí, 1/2 ČL tabaska.
Postup:
1.-Huby vložíme do studenej vody, uvedieme ju do varu a varíme 10 minút.
2.-Ošúpeme cibuľu a oškrabeme mrkvu. Cibuľu nakrájame na tenké krúžky. Mrkvu a bambusové výhonky nakrájame na malé rezance. Paprikové struky očistíme, rozdelíme na štvrtky a nakrájame na tenké rezance. Šampiňóny utrieme vlhkou utierkou, nožičky odkrojíme a klobúčiky nakrájame na tenké plátky.
3.-Pór očistíme, nakrájame na 1/2 cm široké kúsky a umyjeme. Huby zlejeme, prilejeme studenú vodu, očistíme a nakrájame na rezance.
4.-Olej rozohrejeme. Cibuľu v ňom osmažíme, až zosklovatie.
5.-Mrkvu, papriku, pór, kukuričné zrná, bambusové výhonky, hrášok, huby a klíčky fazule mungo postupne dávame na panvicu a opekáme za stáleho miešania. Pridáme vývar a varíme do polomäkka.
6.-V troške vody rozmiešame škrob, pridáme k zelenine a hubám a ešte raz krátko prevaríme.
7.-Zmes ochutíme sójovou omáčkou, karí a tabaskom. Podávame horúce.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |