Vytvorené: 25. 01. 2014 Tlačiť
Potrebujeme na štyri porcie: 8 veľkých listov čínskej kapusty, 1 cibuľa, 2 stredne veľké karotky, 100 g šampiňónov, 10 g čerstvého zázvoru, 1 strúčik cesnaku, 4 PL sójového oleja, 100 g čerstvých klíčkov fazule mungo, 3 PL svetlej sójovej omáčky, štipka soli, štipka čerstvo pomletého bieleho korenia, 1/4 l hydinového vývaru, 2 PL kukuričného škrobu.
Postup
1.-Listy čínskej kapusty umyjeme, krátko poblanšírujeme a hrubé stredné rebrá zrežeme naplocho.
2.-Cibuľu ošúpeme, rozpolíme ju a nakrájame na tenké rezance. Karotku očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Očistíme šampiňóny a nakrájame na tenké plátky.
3.-Zázvor a cesnak ošúpeme a najemno nakrájame.
4.-Rozohrejeme polovicu oleja a za stáleho miešania na ňom cibuľku osmažíme. Pridáme cesnak, zázvor, potom karotku, šampiňóny a klíčky fazule mungo. Zeleninu ochutíme sójovou omáčkou, soľou a korením.
5.-Kapustné listy rozložíme. Dáme na ne zeleninu. Okraje zahneme dovnútra a listy zrolujeme smerom k hlúbu.
6.-Zvyšok oleja rozohrejeme a rolky na ňom osmažíme zo všetkých strán. Prilejeme zeleninový vývar a rolky dusíme pod pokrievkou asi 15 minút.
7.-Škrob rozmiešame v troške vody. Kapustové rolky položíme na misu a odložíme do tepla.
8.-Zeleninový vývar so škrobom prevaríme. Omáčku môžeme ochutiť sójovou omáčkou a korením a naliať na rolky. Čínske kapustové rolky podávame teplé.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |