11 Donášanie na kolegu :)

Vytvorené: 24. 05. 2016 Tlačiť

Kolega v práci donáša na druhého kolegu šéfovi, že si neplní ani po jeho výzve pracovné úlohy. Keď si šéf dá zavolať „obžalovaného", ten mu všetko poprie. Ako môže v takomto prípade postupovať správny manažér? Ako by mal riešiť situáciu? 

 

 

Nie je veľmi správne podporovať donášanie, pretože potrebujeme, aby ľudia fungovali ako jeden tím a držali spolu (podobne to funguje aj u detí). Manažér by nemal dopustiť vytvorenie atmosféry v práci, v ktorej bude jeden proti druhému, ale radšej podporiť vzťah. Samozrejme,  že je pre šéfa dobré, ak vie aj informácie navyše, ale nie za takúto cenu. Ak sa niekto príde vyžalovať, dobre je v jeho očiach podržať toho, na koho sa žaluje. Napríklad aj takouto vetou: Ty si vynikajúci, tebe to ide dobre, je v tebe obrovsky potenciál, čo keby si mu pomohol posunúť sa? Vieš mu s tým pomôcť?

Takouto vetou zdvihnete sebavedomie tomu, kto žaluje a zároveň podporíte vzťah. Ak spolupráca obidvoch nie je možná, tak  treba poďakovať za informáciu a upozorniť, že sa na to pozriete, ale nie je správne donášať. Vždy je lepšie ostať profesionálmi. Vždy je lepšie upozorniť „obžalovaného“ a ak to nepomáha, až potom vedenie.

Zároveň komunikácia s tým, na koho je žalované má ostať podobná, teda nehúckať toho, kto povedal proti nemu, ale formou metazrkadla je ich možné zblížiť. Netreba používať ani mená, ani konkrétne obvinenia, ale skúsiť podať pomocnú ruku. Napríklad vetami: Vždy si bol šikovný a lojálny a my si to veľmi vážime. V poslednom čase som si všimol, že tvoj výkon akoby klesol, je niečo čo vieme urobiť, aby si bol zasa ten nás šikovný pracant? Všimol som si, že sa menej usmievať, všimol som si, že si viac roztržitý…

Zdroje
Prevzaté a upravené z: 
• http://karierainfo.zoznam.sk/cl/1000154/1459625/Problemy-v-praci-a-ich-riesenie--Donasanie-na-kolegu.
Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady